top of page

Предговор


илюстрация: Atanas Giew for Fine Acts, #SpringOfHopeВъв време, в което толкова често повтаряме думата заедно, и още по-вълнуващата й форма заедност и на фона на всичко, което се затваря, замразява и блокира, отваряме независимо пространство за събиране на рекламния бранш.


Не са много поводите, в които се чувстваме като едно цяло - рекламистите. Може би на няколко събития, може би на някоя и друга академия, може би основно като говорим за клиенти, може би дори тогава не.

Силната конкуренцията между агенциите в България, а и по света, е пословична за бранша. А ситуацията днес провокира още повече да се търсят пътища за спасяване на бизнеса поединично в условията на намаляващи бюджети, отложени или отменени проекти и кампании.

В това голямо “бизнес” (или “комуникационни групи”, или “агенции”) обаче са хората на рекламата. И обратно на статуквото, ние като хора, особено сега, имаме нужда от общност. От хубава дума за последния клип направен в полеви условия, но с най-силното копи на света, от идея за партньорство или успокояваща мисъл на колега, от споделено знание, от обединяване на силите - от простото усещане да си част от нещо по-голямо, което независимо през какви препятствия минава, ще продължи. 


bgReklamist започва с малко съдържание и се надяваме да расте във времето. За старт с Йордан Жечев, регионален творчески директор на guts&brainsDDB и партньор в Tribal Worldwide Sofia, си говорим в много топло интервю за настоящето и бъдещето на рекламистите и рекламата у нас. Елена Церовска, бранд стратег и разказвач, споделя в увлекателна статия мисли за силата на брандовете в несигурните времена. Събираме вдъхновяващи локални продукти от тази година в колекциите Видео и Визия. В отделна секция - Споделени, развиваме динамичен показалец на инициативите за споделено знание в индустрията, които може да погледате, послушате и почетете още сега. А тематично в По време на криза сме събрали наръчници за поведение във време на пандемия, които някои компании споделиха.  


Надяваме се да се срещаме тук често и да ни е приятно заедно! А ако имате идеи, които искате да ни споделите, може да ни пишете на hello@bgreklamist.com


Ами това е за сега. 

Стей сейф и старт! 


Севи & Юлиана


bottom of page