top of page

Рап, поп и карай си джета

Любовта между рекламата и българската музика.

Още в далечната 1990, със зараждането на рекламата у нас, изгряват емблематични музикални звезди от рекламисткия кръг. И както е тръгнало от тогава до ден днешен - рекламисти-музиканти завземат класации, екраните и слушалките ни.


Замислихме се какво би се получило, ако ги съберем на едно място.


Ами получи се този специален плейлист. Да се знае - подредбата на изпълнителите е случайна, а мненията ни субективни. Ето за кого се сетихме:


Папи Ханс

Папи Ханс, Фадър Йоханес, Константин Трендафилов и Кокича – човек с много псевдоними, много таланти и много фенки. Не знаем как му викат във фитнеса.

Стереопор

Какво да кажем за Стереопор? Няма къде освен в центъра на София да се роди такова изкуство, затова си го и харесваме. Нежно, странно, вълнуващо. Като поезията на Стефан Икога.


Young BB Young

Черното момче знае френски, това-онова за рекламата и много за рапа. Ако го срещнете на някоя ФАРА задължително го питайте за хеликоптера на Краси Гергов.

Endo

Човекът с много думи, много идеи и хиляди белези. Респект.

Жлъч

Винаги сме подозирали Жлъч, че като дете е паднал в казана с Тъй рече Заратустра.


9:09

И акаунтите могат да пеят. И то доста добре, когато става въпрос за Хриси.

Замунда банана бенд / Радо Бимбалов

Ако някой случайно не знае - от 1993 до 1998, управляващият директор на The Smart е част от сатирично-музикалния дует Замунда банана бенд и има четири издадени албума (*на касети). Ехаа!


Dragoе

Рекламата явно продава, защото Toyota Corolla-та вече не се продава.

Братя Кулинови - Боц Маане

Тука сигурно ще си кажете, че нещо сме сбъркали и тая вечна класика няма нищо общо с рекламата. Да, ама не. Скоро ще ви разкажем повече ;)

Chasprom

Скромни и талантливи. Ако не им бяхме виждали Instagram профилите нямаше и да знаем, че са дизайнери и то доста добри.

Григовор

Илийката може и да е разочаровал баща си, че не е станал политик, но със сигурност не е разочаровал никого с музиката си.

Приятно слушане!* * *

bottom of page